Integrerad hållbarhetsredovisning

Två halvdagar för dig som vill börja följa upp ditt hållbarhetsarbete

Att börja följa upp ditt hållbarhetsarbete kan kännas övermäktigt. Vad ska rapporteras, varför och hur går det till? Vilken data krävs och hur ska den användas? Vad gör verksamheten för skillnad för klimatet, den biologiska mångfalden och har vi koll på hur effektiva cirkulära flöden verksamheten har? Och hur de påverkar egentligen de sociala faktorerna?

För dig som är intresserad av ekonomi
Digitalt

Integrerad hållbarhetsredovisning

Det finns många frågeställningar när det kommer till att följa upp ditt hållbarhetsarbete. Under denna utbildning rätar vi ut frågetecknen och ger konkreta råd på vägen till en integrerad hållbarhetsredovisning. Utbildningen är uppdelad på två halvdagar för att ge tid till reflektion och eget arbete mellan kurstillfällena.

Innehåll

Tillfälle 1
- Hållbarhetens betydelse för verksamheten och vad verksamheten betyder för hållbarheten
- Omvärldsfaktorer som påverkar, lagar och vägledande ramverk
- Branschorienterad väsentlighetsanalys inom olika hållbarhetsområden

Tillfälle 2
- Fördjupning i branschspecifika mått och mätetal (fortsättning från dag 1)
- Rapportering (frivillig och lagbunden)
- Kommunikation styrd av intressenterna

Vad kommer du att lära dig?

Målet med utbildningen är att ge branschorienterad input till vad som är väsentligt för verksamheten att fokusera på. Vilka omvärldsfaktorer som påverkar. Och hur vikten av en integrerad hållbarhetsstrategi – med konkreta mål, mått och mätetal – skapar förtroende för verksamheten. Den nya lagstiftningen CSRD är vägledande, men även GRI, GHG, FNs 17 Globala utvecklingsmål och andra perspektiv berörs.  

För vem passar utbildningen?

Kursen vänder sig till dig som arbetar med redovisning och vill sätta dig in i hållbarhetsredovisning. Du arbetar idag som redovisningsekonom eller ekonomiansvarig.

Kurslängd

6 timmar (uppdelat på två tillfällen) kl. 09-12

Praktisk information

Detta är en lärarledd teoretisk utbildning på distans. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset för att kunna delta. För bästa inlärning rekommenderar vi att kameran alltid är påslagen, att du deltar i diskussioner och ställer frågor. 

Information

Pris: 7 100 kr

2 halvdagar, kl 09:00-12:00

Var: Distans

28
nov
2024
Distans, 28 november och 4 december
Platser kvar
Har du frågor?

Vi hjälper dig gärna!
Ring oss på 0303-662 00
eller mejla till: utbildning@hogia.se

Anna Adolfsson, Hogia

Anna Adolfsson
Utbildningsrådgivare

Maria Sjögelid, Hogia

Maria Sjögelid
Utbildningsrådgivare

Kursledare

Mari Hellblom
Grundare och CEO
Easy To Trust

Mari Hellblom har lång erfarenhet av affärsstyrning i stora globala företag och har varit entreprenör sedan 2003 och kommer hålla i utbildningen Integrerad hallbarhetsredovisning.

Vanliga frågor

Ja, du får en bokningsbekräftelse på mail i samband med din anmälan. Övrig praktisk information om kurslokal eller anslutning skickas ut på mail några dagar före kursstart.  

Deltar du på våra distansutbildningar behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, kamera och mikrofon/headset. Vi uppmanar dig som deltagare att ha på din kamera under hela dagen, gärna ställa frågor och vara delaktig i utbildningen, som om du var på plats i kurslokalen.

Deltar du på våra digitala event eller utbildningar livesänds det via QuickChannel. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling och högtalare/hörlurar. Ofta finns en chattfunktion där du kan ställa frågor till föreläsarna/lärarna. 

 

Ja, ett kursintyg kommer skickas till dig på mail efter avslutad kurs.

 

Relaterade utbildningar

Utbildning
Bokföring grund
Utbildning
Bokföring lär dig mer
Event
Kompetensdagar Ekonomi